Backup på dit netværk, netværksharddisk backup

Computeren er blevet en stor del af manges hverdag, og indeholder flere og flere filer og dokumenter, som er uundværlige at midste. Risikoen for at miste indeholdet på computeren virker ikke sandsynlig i denne stund, og det sker sikkert kun for naboen.

DiskStation DS713+

Gå til tilbud >>

At tage backup af computeren bliver mere og mere anvendt indenfor private. I starten var det kun virksomheder som ved hjælp af tapebånd og eksterne harddiske tog backup af økonomisystemer og vigtige filer. Men i dag, hvor alle familiens billeder og dokumenter bliver lagret på computeren, er vigtigheden i at have et ordentligt backup system for den private rygget længere ind i boligen.

Som tidligere nævnt var backup før taget på tageband eller ekstern harddisk, men i dag er teknologien kommet så langt at hastigheden på netværket i huset kan overfører alt indhold på computeren til en backup netværksharddisk på få timer, og derved sikre at hvis computeren enten bliver stjålet, ødelagt eller mister indholdet, så kan det genskabes fra netværksharddisken.

De førende og mest brugervenlige netværksharddiske produceres af Synology, og kan købes for få tusind kroner. Synology netværkshardisken kommer en software som kan tilgåes over netværket, og kan f.eks. afspille videoer på fjernsynet, modtage e-mails eller afspille musik på netværksradioen.

DiskStation DS713+

Gå til tilbud >>

Synology harddisken kommer som standard uden harddiske, hvortil der skal tilkøbes harddiske, som slides ind i Synologyen i harddiskskuffer. Alt efter størrelsen på netværksharddisken, kan den håndtere flere gigabyte, hvis ikke terrabyte data, og kan derfor tage backup af alle computere i husstanden. Det eneste netværksharddisken er tilslutning af 230V og netværkskabel, og harddisken kan gemmes væk i et skab i værkstedet, bryggerset eller andre steder.

Ovenstående Synology Diskstation, kan indeholde to hardiske på 3.5″.

WD Red WD30EFRX 3TB

Gå til tilbud >>

NooX

Jeg har en generel interesse for gadgets, som jeg ønsker at dele med læserne af NooX DK. Til dagligt studere jeg til Maskinmester, og bruger derfor bloggen til at koble lidt af fra tekniske teori bøger. Ønsker du din egen hjemmeside he her en Unoeuro rabatkode