Espressomaskine – Vælg den rigtige espressomaskine

Espressomaskine Melitta Lounge

Se udvalget af espressomaskiner

I september 2013 besluttede jeg mig for at udskifte min Nespresso Pixie kapsel kaffemaskine ud med en ordentlig espressomaskine, da kapslerne begyndte at blive dyre i længden, når jeg drak 3-4 kapsler hver dag. At driften af Pixie kaffemaskinen blev dyr i længden var ikke den eneste grund til at udskifte maskinen til en espressomaskine, men samtidig havde jeg fået interessen for at brygge en god frisk kop kaffe på nymalet bønner.

Espressomaskine, hvilken type?

Det tog omkring en måneds tid at beslutte mig for den rigtige espressomaskine, da udvalget er enormt, og maskinerne kan brygge kaffen på rigtig mange forskellige måder. Primær er der to forskellige typer espressomaskiner

  • Fuldautomatisk espressomaskine
  • Manuel espressomaskine

I mit valg var tænkerne på hvilken maskine jeg skulle vælge, om den skulle være automatisk eller manuel, og efter at have gjort om med mig selv at min første prioritet var en frisk brygget kop kaffe, og jeg ikke rigtig havde pladsen i lejligheden til en manuel espresso brygger – faldt valget på den fuldautomatiske espressomaskine.

Indenfor de fuldautomatiske maskiner, er der også virkelig mange forskellige maskiner og funktioner, og det er derfor vigtigt at have gjort sig klart hvilke funktioner der er vigtigst for sig selv. For mig ville en mælkeskummer være punkt nr. 2 på prioriteteslisten, da min kæreste har smag for Espresso Latte, og jeg selv gerne ville prøve mig med Latte Art.

Mit valg af espressomaskine

Melitta Lounge EspressomaskineEfter et måned var jeg blevet jeg blevet meget klogere på mig valg af espressomaskine, og efter at have fundet frem til en maskine som passede på mine kriterier faldt valget på en Melitta Caffeo Lounge espresso.

Melitta har i toppen en beholder til to forskellige kaffe bønner, hvor jeg selv kan vælge mellem en espresso bønne eller almindelig kaffebønne, så min hverdags kaffe er en almindelig Cafe Noir eller Blå Aalborg, og når kæresten så gerne vil have sin Caffe Latte vælger vi bare beholderen med espresso bønnen.

Melitta Caffeo Lounge espresso

Melitta Lounge er en Limited Edition af dens “bror” Melitta Caffeo Gourmet, men forskellen på maskinen var dengang ca. 100,- kr. og forskellen på maskine var at Lounge havde en mere skindende overflade og mere blåt lys i knapperne. Espressomaskinen er med tilhørerende tank på 1,8 liter og et varmelegme på 1400 Watt, så det tager ikke lang tid at lave en varm kop kaffe. Melitta maskinen kan ligeledes brygge to kopper på samme tid, og mængden reguleres på front drejeknapperne.

Min erfaring med espressomaskiner

Efter at have haft min fuldautomatiske espressomaskine i knap et halvt år, er jeg blevet meget klogere, og ønsker derfor at dele mine erfaringer med dig.

Maskinen fungere fint efter de kriterier jeg dengang havde sat op for mig selv, og de første par måneder var det også virkelig sjovt at brygge kaffe på maskinen. MEN ligesom en “starter bil” fik jeg efter et par måneder smag for at gøre mere på maskinen, og hurtigt fandt jeg ud af at Latte art simpelhen er umuligt, da mælkeskummeren pisker mælken for let, og den derfor ikke bliver tyk nok til at lave Latte Art med.

Derfor er mit råd at du vælger en mælkeskummer med damprør, ligesom den på kaffebarer, hvor mælken bliver dampet hårdt, og dermed får en tykkere konsistens, som gør det lettere at lave Latte Art med. Rengøreingen af maskinen er simpel, og kan foretages under lunkent vand.

Min favorit espressomaskine 2014

DeLonghi ECOV 310BK espressoIndenfor den kommende tid, vil jeg nok tilkøbe en lille lækker manuel espressomaskine, hvor jeg kan lege lidt med Latte Art, og en rigtig kop espresso kaffe. Derfor går jeg og kigger på min favorit maskine lige for tiden, og måske går der ikke længe inden den står hjemme på køkkenbordet ved siden af de første mislykkede kopper espresso latte art.

DeLonghi ECOV 310.BH espresso er en lille manuel espressomaskine med mælkeskummer, kopvarmer og espresso håndtag.

Læs mere om DeLounghi ECOV 310.BH her

Espressomaskine til kaffeelskere med en lille barista i maven. Vælg den rigtige espressomaskine, hvad enten den er fuldautomatisk eller manuel espresso brygning

NooX

Jeg har en generel interesse for gadgets, som jeg ønsker at dele med læserne af NooX DK. Til dagligt studere jeg til Maskinmester, og bruger derfor bloggen til at koble lidt af fra tekniske teori bøger. Ønsker du din egen hjemmeside he her en Unoeuro rabatkode